سالیسیلیک اسید چیست و دقیقاً چقدر برای پوست مفید است؟
سالیسیلیک اسید، دشمن اصلی آکنه به دلایل خوبی شهرت پاک کنندگی خود را به دست آورده است. در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد چیستی، نحوه عملکرد و راههای گنجاندن آن در روتین مراقبت از پوست خود بدانید، آورده شده است.
در نبرد بدون نسخه علیه جوش ها، چند ماده اصلی وجود دارد که باید در مورد آنها بدانید و اسید سالیسیلیک در بالای این لیست قرار دارد. به زبان ساده، اسید سالیسیلیک یکی از بزرگترین دشمنان آکنه است. در ثانیه ای که می بینید زگیل به صورت شما هجوم می آورد، به درمان لکه بینی می پردازید. یک شبه آن را روی یک لک میمالید و ممکن است صبح با جوشی که خشک شده و بسیار کمتر دیده میشود از خواب بیدار شوید. اما، اسید سالیسیلیک برای پوست چه می کند و بهترین راه ها برای بهره مندی از مزایای آن چیست؟
برای فهمیدن این موضوع، ما با متخصصان پوست تایید شده از هیئت مدیره مشورت کردیم تا به بررسی دقیق نحوه عملکرد اسید سالیسیلیک بر روی پوست، چه کسانی باید (و نباید) از آن استفاده کنند و چرا عنصر اصلی در مبارزه با جوش است.
اسید سالیسیلیک چیست؟
ابتدا بیایید مشخص کنیم اسید سالیسیلیک چیست. ران رابینسون شیمیدان آرایشی و بهداشتی می گوید اسید سالیسیلیک از پوست درخت بید گرفته می شود و به دسته ای از مواد به نام سالیسیلات ها تعلق دارد. ساختار آن کمی پیچیده است، اما درک آن برای یادگیری اینکه چرا (و چگونه) به خوبی کار می کند، مهم است.
وقتی صحبت از محصولات مراقبت از پوست می شود، دو دسته اسید وجود دارد که اغلب می بینید: اسیدهای بتا هیدروکسی (BHAs) و اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHAs). رندی شولر، شیمیدان آرایشی، می گوید: اسید سالیسیلیک یک اسید بتا هیدروکسی است. "[این] به این معنی است که بخش هیدروکسی مولکول با دو اتم کربن از قسمت اسیدی جدا می شود، برخلاف اسید آلفا هیدروکسی که در آن با یک اتم کربن از هم جدا می شوند."
ایا هنوز شما با مایید؟ خوب است، زیرا اینجاست که سرگرم کننده است. شولر میگوید: «این ساختار مهم است زیرا اسید سالیسیلیک را بیشتر در روغن محلول میکند تا بتواند به منافذ پوست نفوذ کند.
هر دو آلفا و بتا هیدروکسی اسیدها پوست را لایه برداری می کنند، اما AHA ها محلول در آب هستند، در حالی که BHA ها محلول در روغن هستند، سجل شاه، متخصص پوست دارای گواهی هیئت مدیره مستقر در نیویورک توضیح می دهد که نمونه هایی از AHA ها، برای مرجع، شامل اسیدهای گلیکولیک و لاکتیک هستند. .
دکتر شاه توضیح می دهد: "به طور کلی، مواد محلول در روغن از طریق لایه های چربی بین سلول های پوست با سهولت بیشتری نفوذ می کنند." به عبارت دیگر، مواد محلول در روغن می توانند در سطح عمیق تری نسبت به همتایان محلول در آب خود به پوست نفوذ کنند.
رابینسون تفاوت های آنها را به طور خلاصه بیان می کند: "AHA ها به خوبی روی سطح پوست کار می کنند تا پوست قدیمی و مرده را شل کنند و پوست جدیدتر تازه را نشان دهند." اسید سالیسیلیک عمیقتر عمل میکند و میتواند به داخل منافذ نفوذ کند و آنها را باز کند.»
اسید سالیسیلیک برای پوست چه می کند؟
اسید سالیسیلیک می تواند به عمق پوست شما نفوذ کند تا کار خود را انجام دهد. این کیفیت دقیقاً همان چیزی است که آن را به یک ماده قوی برای هدف قرار دادن آکنه تبدیل می کند - به ویژه برای جوش های سر سیاه و سر سفید.
Naissan O. Wesley، پزشک متخصص توضیح می دهد، هنگامی که به پوست نفوذ کرد، اسید سالیسیلیک "آب های پوستی را که منافذ را می بندد، حل می کند، به عنوان یک ضد التهاب عمل می کند، و همچنین به برطرف شدن سریع جوش های قرمز و ملتهب کمک می کند." متخصص پوست و مو در لس آنجلس.
به گفته شولر و دکتر وسلی، این ماده می تواند به قدری عمیق در پوست نفوذ کند که در واقع اتصالات بین سلول های پوست را از بین می برد. شولر میگوید: هنگامی که به پوست نفوذ کرد، بخش اسیدی مولکول میتواند مقداری از «چسب» درون سلولی را که سلولهای پوست را در کنار هم نگه میدارد، حل کند.
اسید سالیسیلیک نیز یک لایه بردار است.
این شکستن سلول های پوست باعث لایه برداری می شود. اسید سالیسیلیک یک داروی کراتولیتیک در نظر گرفته می شود، به این معنی که برای لایه برداری عالی عالی است. راشل نظریان، پزشک متخصص پوست در شهر نیویورک، میگوید: «داروهای کراتولیتیک باعث نرم شدن و ریزش لایه بالایی سلولهای پوست میشوند.
اسید سالیسیلیک همچنین دسموزوم ها (اتصالات بین سلول ها در لایه بیرونی پوست) را شل و از هم جدا می کند. Sue Ann Wee، پزشک متخصص پوست در شهر نیویورک، میگوید: «این عمل «دمولیتیک» لایهبرداری پوست و باز کردن منافذ را تشویق میکند.
دکتر نظریان میگوید: «یک علت فکری آکنه این است که سلولهای پوست به طور طبیعی رفتار نمیکنند و به جای اینکه در چرخه سلولی سالم پوست از بین بروند، به هم میچسبند و منافذ را میبندند و کیستها و جوشهای سرسیاه ایجاد میکنند.» اسید سالیسیلیک به از بین بردن و شل شدن این سلول های پوستی کمک می کند و به حل شدن جوش های سر سیاه کمک می کند.
اسید سالیسیلیک بهترین اثر را روی جوش های سر سیاه و سر سفید دارد.
شولر می گوید سه عامل در ایجاد آکنه وجود دارد: ریزش غیرطبیعی سلول های پوست، چربی بیش از حد، و عملکرد باکتری P. acnes. او میگوید: «اسید سالیسیلیک با حل کردن نوع باقی ماندههای پوستی که منافذ پوست را میبندد و باعث ایجاد آکنه میشود، به اولین علت کمک میکند.
بنابراین، اسید سالیسیلیک برای درمان جوش های سرسیاه و سرسفید ایده آل است. دکتر نظریان می گوید: اسید سالیسیلیک می تواند به طور مستقیم پلاگ های کراتینه را حل کرده و سلول های پوست را تنظیم کند. این ماده به دلیل فعالیت ضد باکتریایی خود در برابر آکنه کیستیک اثربخشی دارد، اما کمتر از جوش های سرسیاه و سرسفید کلاسیک است.
آیا اسید سالیسیلیک می تواند به پوست آسیب برساند؟
در واقع می توانید از اسید سالیسیلیک بیش از حد استفاده کنید. دکتر نظریان می گوید: «عوارض منفی اولیه اسید سالیسیلیک توانایی آن در تحریک و خشکی پوست در افرادی است که بسیار حساس هستند یا افرادی که بیش از حد از آن استفاده می کنند.
شولر می گوید: بسته به غلظت و تعداد کاربرد، برخی از افراد ممکن است خشکی، پوسته شدن، قرمزی و مقداری سوزش پوست را تجربه کنند. به همین دلیل، کسانی که دارای پوستی هستند که در حال حاضر به شدت خشک یا حساس است، باید به طور کامل از SA اجتناب کنند. همچنین اگر باردار هستید یا داروهای خاصی از جمله رقیق کننده های خون مصرف می کنید، بهترین انتخاب نیست.
با این حال، غلظت اکثر کرم ها و پاک کننده های اسید سالیسیلیک بدون نسخه - اغلب دو درصد - کم است. دکتر سیمال دسای، متخصص پوست دارای گواهی هیئت مدیره در تگزاس، می گوید: «اگر به درستی استفاده شود، می توان آن را به خوبی تحمل کرد. هنگام شروع یک محصول جدید مبتنی بر اسید سالیسیلیک، او به بیمارانش توصیه می کند که به آرامی از این محصول یک روز در میان استفاده کنند (یا در غیر این صورت نصف دفعات تجویز محصول)، سپس زمانی که متوجه شدند پوست خود چگونه واکنش نشان می دهد، به طور روزانه ادامه دهند. به ماده تشکیل دهنده
چه چیزی می تواند جدی باشد: شولر می گوید: «استفاده از اسید سالیسیلیک یا هر سالیسیلات در قسمت های بسیار بزرگ بدن می تواند منجر به مسمومیت با سالیسیلات شود. بنابراین فقط یک لایه از آن را روی سر قرار ندهید - فقط به نواحی مستعد آکنه بچسبید.
آیا می توانید هر روز از اسید سالیسیلیک استفاده کنید؟
به گفته دکتر دسای، محصولات مبتنی بر اسید سالیسیلیک اگر طبق دستور و تحمل پوست شما استفاده شوند، برای استفاده روزانه بی خطر هستند. او می گوید: «من شخصاً پوست کاملاً چرب دارم و متوجه می شوم که اسید سالیسیلیک روزانه روی نوع پوستم کاملاً خوب عمل می کند. اگر نوع پوست شما خشک یا حساس است، به احتمال زیاد اسید سالیسیلیک میتواند باعث تحریک شود، بنابراین توصیههای Desai را همانطور که در بالا ذکر شد دنبال کنید و قبل از مصرف روزانه محصول را یک روز در میان روی پوست خود آزمایش کنید.
بهترین محصولات مراقبت از پوست با اسید سالیسیلیک برای آکنه چیست؟
مانند بسیاری از چیزهای زندگی، پاسخ به این سوال تا حد زیادی به خود فرد بستگی دارد. دکتر وسلی می گوید: «بسته به شدت آکنه آنها، ممکن است یک شستشوی آکنه [حاوی SA]، مانند پاک کننده LHA SkinCeuticals، که حاوی ترکیبی از اسیدهای سالیسیلیک است، توصیه کنم. برای آکنههای خفیف که هر چند وقت یکبار اتفاق میافتد، درمان لکههای آکنه میتواند مفید باشد، بهویژه زمانی که زودتر استفاده شود.»
آیا می توانید از اسید سالیسیلیک با ویتامین C استفاده کنید؟
هنگام افزودن یک ماده جدید به ترکیب مراقبت از پوست، مهم است که در نظر بگیرید که چگونه با افرادی که قبلاً در روتین شما حضور دارند، تعامل دارد. دکتر دسای میگوید خوشبختانه، اسید سالیسیلیک و ویتامین C را میتوان به همراه «به ترتیب صحیح» استفاده کرد.
او میگوید: «لزوماً بسته به نوع پوست و آنچه میخواهید به آن برسید، لزوماً هر دو را به طور همزمان استفاده نمیکنید. اما میتوانید به عنوان مثال، از یک پاککننده اسید سالیسیلیک برای تمیز کردن پوست خود استفاده کنید - به خصوص اگر مستعد آکنه هستید - و سپس از ویتامین C موضعی به عنوان آنتیاکسیدان استفاده کنید که در دو زمان جداگانه از روز استفاده میشود. بسیاری از بیماران را دارم. از هر دو استفاده کن.»
ویتامین C میتواند به روشنتر شدن پوست و کاهش لکههای تیره، از جمله پرپیگمانتاسیون باقی مانده از جوشها کمک کند، بنابراین این دو ماده در یک روال مراقبت از پوست برای افراد مستعد آکنه مناسب هستند.
امتیاز: اسید سالیسیلیک می تواند به شوره سر کمک کند
به گفته کارشناسان، اسید سالیسیلیک فقط برای جوش های سر سیاه نیست. شولر میگوید: در سطوح پایینتر، اسید سالیسیلیک میتواند فرآیند لایهبرداری را تسریع کند و به بیماریهایی مانند شوره سر و درماتیت سبورئیک کمک کند که به دلیل کندی کنده شدن سلولهای پوست ایجاد میشود. خیلی باحال.