اطلاعات عمومی

ارتقای اطلاعات عمومی

اطلاعات عمومی

ارتقای اطلاعات عمومی

۲ مطلب در مهر ۱۴۰۱ ثبت شده است

کاشت دندان به روش ایمپلنت روشی کاملاً تخصصی است که اگر در نحوه‌ی انجام آن دقت لازم در نظر گرفته نشود، به طور حتم بیمار اذیت خواهد شد.

در مورد قالب گیری ایمپلنت دندان چه می دانید؟

کاشت دندان به روش ایمپلنت روشی کاملاً تخصصی است که اگر در نحوه‌ی انجام آن دقت لازم در نظر گرفته نشود، به طور حتم بیمار اذیت خواهد شد. همانطور که می‌دانید قالب گیری ایمپلنت از مراحل کاشت ایمپلنت دندان به شمار می‌رود که برعکس عقیده‌ی مراجعین که این بخش از کار کاشت دندان را ساده می‌دانند، نیاز به تخصص و مهارت جدی دارد. پر واضح است دندانی که به هر دلیلی از دست رفته باشد باید با روش‌های مناسب جایگزین شود که ایمپلنت اگر چه روشی پرهزینه است اما کیفیت انجام آن و درصد موفقیت‌آمیز بودن این روش سبب شده است تا افراد بیشتر به استفاده از ایمپلنت دندان روی بیاورند. حال ما در این مطلب قصد داریم درباره‌ی مراحل قالب گیری ایمپلنت صحبت کنیم تا اگر در حال حاضر قصد انجام این روش را دارید، اطلاعات بیشتری داشته باشید.

در مورد قالب گیری ایمپلنت دندان چه می دانید؟

اهمیت قالب گیری در مراحل ایمپلنت دندان

همانطور که می‌دانید انجام ایمپلنت دندان دارای مراحل مختلفی است که شاید بتوان از قالب گیری ایمپلنت بعنوان یکی از اصلی‌ترین موارد این روش از جایگزینی دندان اشاره کرد. در واقع درست در نظر گرفتن این مرحله از ایمپلنت آنقدر دارای اهمیت است که نتیجه‌ی نهایی کار تحت تأثیر آن قرار خواهد داشت. به طور کلی هدف از انجام قالب‌گیری در این روش منتقل کردن ایمپلنت به شکل کاملاً درست و بدون اشتباه از دهان به لابراتوار است تا از این طریق پروتز مدنظر پزشک معالج بدون کمترین مشکل تهیه شود.

پر واضح است که هر چه قالب‌گیری ایمپلنت به درستی انجام شود، روکش نهایی که در لابراتوار تولید می‌شود به شکل بهتری می‌تواند بر روی دندان قرار بگیرد که در نتیجه بیمار کمتر دچار آسیب یا مشکلات بعدی خواهد شد. بنابراین یک متخصص ایمپلنت دندان باید در این مرحله با تجهیزات کامل و استفاده از تجربه به سراغ در نظر گرفتن قالب‌گیری ایمپلنت برود تا در نهایت کار نهایی دارای کیفیت مناسب باشد.

روش های قالب گیری ایمپلنت

برای انجام مراحل ایمپلنت دندان که قالب گیری یکی از مهم‌ترین آنهاست، روش‌های بخصوصی وجود دارد که ما در ادامه هر کدام را به اختصار توضیح می‌دهیم:

– قالب‌گیری تری‌باز. در این روش از قالب‌گیری که در سطح فیکسچر انجام می‌شود از دقت فوق العاده مناسبی برخوردار است که به همین دلیل متخصصان باتجربه از این روش بهره می‌برند. ضمن اینکه در روش تری‌باز از ایمپرشن کوپینگ بار استفاده خواهد شد که مزیت آن به حداقل رسیدن جابجایی اجزا در حین برداشت قالب است.

– قالب‌گیری تری‌بسته. اگر برای قالب‌گیری امکان بکارگیری از اباتمنت نباشد، قالب‌گیری سطح فیکسچر به شکل تری‌بسته خواهد بود. گفتنی است که در این روش از قالب گیری ایمپلنت از کوپینگ به جای هیلینک بکارگیری می‌شود که در اطراف آن تزریق ماده قالب‌گیری در نظر گرفته می‌شود.

گفتنی است که هر کدام از روش‌های عنوان شده مراحل خاص خودشان را دارند که پزشک معالج باید به دقت به آنها رسیدگی کند تا در نهایت بهترین نتایج حاصل شود.

در مورد قالب گیری ایمپلنت دندان چه می دانید؟

ابزارهای مورد استفاده در قالب گیری ایمپلنت دندان

متخصصان برای اینکه بتوانند از ایمپلنت برای جایگزین دندان از دست رفته استفاده کنند، نیاز به ابزارهایی دارند که ما در این بخش قصد داریم به طور خلاصه به معرفی آنها بپردازیم. در واقع ابزارهای مورد استفاده در قالب‌گیری ایمپلنت شامل موارد زیر است:

– فیکسچر. وسیله‌ای است که بعنوان ریشه دندان عمل می‌کند و داخل لثه قرار داده می‌شود. گفتنی است که فیکسچرها معمولاً از جنس تیتانیوم هستند که دوام بالایی نیز دارند.

– هیلینک. پیچ کاور یا هیلینک برای بستن ایمپلنت استفاده می‌شود و به طور کلی از این ابزار در جراحی‌های دو مرحله‌ای بکار گرفته می‌شود. ناگفته نماند که اندازه این وسیله بر روی هر نوع آن درج شده است.

– کوپینگ. از دیگر وسایل مورد نیاز در روش قالب گیری ایمپلنت، کوپینگ است. در واقع دندانپزشک با استفاده از این ابزار به قالب‌گیری از ایمپلنت اقدام می‌کند. همچنین برای تعیین موقعیت دقیق فیکسچر و در نهایت مدل‌سازی از این وسیله کمک گرفته می‌شود.

– کاوراسکرو. وقتی فیکسچر قرار داده می‌شود، این ابزار که شبیه یک پیچ است روی آن واقع می‌شود تا بخش داخلی فیسکچر پوشش داده شود. به طور کلی از این وسیله برای جلوگیری از ورود خون و باکتری به درون فیسکچر بکارگیری می‌شود.

قالب گیری ایمپلنت دندان چگونه است؟

در این بخش به مراحل قالب‌گیری ایمپلنت دندان اشاره می‌کنیم:

  • بعد از یک هفته الی ده روز بافت دندان که با تشخیص دندانپزشک باز شده است، با بکارگیری ابزار مناسب پیچ هیلینگ بار شده و سپس پایه‌ی ایمپلنت دندان بررسی شده تا دارای استخوان و یا بافت نرم نباشد.
  • حال در این مرحله از فیکسچر مانت به جهت قالب‌گیری استفاده می‌شود که باید بر روی بدنه‌ی ایمپلنت قرار داده شود. برای اطمینان از این موضوع نیز کافی است با بکارگیری عکس رادیوگرافی قرار گرفتن مانت بر روی ایمپلنت دندان بررسی شود.
  • در مرحله بعدی از قالب گیری ایمپلنت روی قالب سفارش داده شده پنجره‌ای باز می‌شود که فیکسچر بتواند از آن عبور کند. ضمناً تری قالب‌گیری درون حفره‌ی دهان نیز بررسی شده تا اطمینان حاصل شود که فیسکچر مانت ار درون تری بیرون زده باشد.
  • حال باید مواد قالب‌گیری درون و اطراف مانت در نظر گرفته شود. در واقع تری قالب باید از مواد سیلیکونی پر شود و سپس درون دهان جای داده خواهد شد. باید دقت شود که باقی موادهای اضافی بهتر است که پاک شوند.
  • به محض اتمام قالب‌گیری، مانت از ایمپلنت جدا شده و بعد از آن نیز تری قالب‌گیری نیز از دهان خارج می‌شود. در آخر نیز مجدداً هیلینگ روی ایمپلنت قرار داده خواهد شد.
در مورد قالب گیری ایمپلنت دندان چه می دانید؟

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا شما عزیزان را با نحوه قالب گیری ایمپلنت آشنا کنیم تا اگر در حال حاضر قصد انجام آن را داشتید، با اطلاعات کامل‌تری نسبت به آن اقدام کنید. به طور کلی قالب‌گیری ایمپلنت باید بوسیله‌ی دندانپزشکان متخصص و البته باتجربه؛ آن هم در کلینیک‌های معتبر انجام شود تا بیماران کمتر دچار مشکلات پس از انجام ایمپلنت شوند. بنابراین اگر قصد انجام چنین روش جایگزینی دندان از دست رفته دارید، حتماً به مراکز معتبر و مجاز مانند کلینیک دندانپزشکی ایران مهر (https://iranmehrdental.com) مراجعه کنید تا در نهایت از بهترین خدمات در این خصوص بهره‌مند شوید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مهر ۰۱ ، ۱۳:۱۲
ziba zibaro

به گزارش مثلث آنلاین، با پیشرفت علم و تکنولوژی و روی کارآمدن روش‌های دندانپزشکی جدید مانند ایمپلنت، لمینت، روکش دندان، کامپوزیت، بلیچینگ، ارتودنسی، کاشت دندان بدون ایمپلنت و غیره، مردم برای سلامت و زیبایی ظاهری دندان‌های خود اهمیت بسیار زیادی قائل هستند. در گذشته برای جایگزین‌کردن دندان‌های طبیعی پوسیده و کشیده شده از دندان مصنوعی استفاده می‌شد، اما امروزه خدمات نوین دندانپزشکی به زیباتر‌شدن دندان‌ها و اصلاح طرح لبخند کمک بیشتری می‌کنند و کیفیت بالاتری دارند.

امروزه ایمپلنت به عنوان بهترین روش کاشت دندان به حساب می آید، اما برخی از افراد از درد و خونریزی این تکنیک می ترسند یا اینکه نمیخواهند مدت زیادی صبر کنند، به همین خاطر روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید پدید آمد. در این مقاله قصد داریم درباره روش های جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت، تفاوت کاشت ایمپلنت دندان با روش های بدون ایمپلنت و این که ایمپلنت دندانی بهتر است یا روش‌های بدون جراحی، صحبت کنیم. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه‌ باشید.

روش های جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت

گاهی اوقات بعضی از افراد به دلایل مختلفی مانند عدم تراکم استخوان‌ فک، ضعیف‌بودن لثه، افزایش سن، ابتلا به سرطان و انجام شیمی درمانی، پایین‌بودن میزان هورمون استروژن در بدن زنان، عفونت لثه، مبتلا‌بودن به بیماری دیابت و ترس از درد غیره، شرایط لازم برای انجام ایمپلنت را ندارند. برای این افراد، استفاده از خدمات کاشت دندان بدون ایمپلنت برای بهبود محل خالی دندان‌های از دست رفته بهترین راهکار محسوب می‌شود. همان‌طور که در مقدمه هم اشاره کردیم، برای کاشت دندان بدون ایمپلنت می‌توان از سه روش متفاوت استفاده کرد. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

روش بریج دندان یا پل ثابت برای کاشت دندان بدون ایمپلنت

یک روش‌ کاشت دندان بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید، بریج دندان یا پل ثابت نام دارد. در این روش دو دندان مجاور دندان از دست رفته را روکش دندان قرار می‌دهند تا به عنوان پلی برای اتصال پروتز مصنوعی بر روی لثه مورد استفاده قرار گیرد. یکی از مهمترین نکاتی که در روش بریج یا پل ثابت بسیار اهمیت دارد، این است که دو دندان کنار دندانی که جای آن خالی شده‌است، حتما باید به طور کامل سالم بوده و از استحکام بالایی برخوردار باشند. پروتز مصنوعی در این روش کاشت دندان بدون ایمپلنت با مواد سرامیکی ساخته شده‌است. البته برخی از افراد این دندان را از جنس طلا هم سفارش می‌دهند. بریج سه تایی را می‌توان به عنوان رایج‌ترین نوع پل دندانی معرفی کرد. ماندگاری و طول عمر دندانی که با استفاده از این روش بر سطح لثه کاشته می‌شود، تقریبا هشت تا ده سال است.

روش مریلند یا بریج باله‌دار 

یکی دیگر از روش های جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت، روش مریلند یا بریج باله‌دار نام دارد. در انجام این روش جدید، از تکنولوژی‌های بسیار هوشمند سه بعدی برای ساخت دندان بهره می‌گیرند. کاشت دندان با این روش یکی از طولانی‌ترین روش‌هاست؛ اما نتیجه‌ی آن به حدی طبیعی است که با دندان خود فرد هیچ تفاوتی ندارد. شرط اصلی کاشت دندان بدون ایمپلنت از طریق روش مریلند یا بریج باله‌دار این است که دندان آسیب دیده و خراب هنوز کشیده نشده و ریشه‌دار باشد. در چنین حالتی بلافاصله بعد از کشیدن دندان در مطب دندانپزشکی، بلافاصله دندانی را که از روی دندان اصلی بیمار کپی و ساخته شده‌ است را در محل دندان اصلی برداشته‌شده قرار می‌دهند. دندان جایگزین، رفته رفته بعد از جایگزین‌شدن در جای دندان اصلی فرد، به‌استخوان فک متصل می‌شود و درست مانند یک دندان طبیعی بدون تکان خوردن ریشه قابل استفاده‌ است‌.

روش دندان مصنوعی

قدیمی ترین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت،  پروتز یا دندان مصنوعی است. در این تکنیک، به تعداد دندان های از دست رفته یا کل دندان ها قالب گرفته میشود و از روی آن دندان ها ساخته میشود. بزرگترین مشکلات پروتز مصنوعی، متحرک بودن و تداخل در نحوه تکلم افراد است. بسیاری از افرادی که از دندان مصنوعی متحرک استفاده میکنند، از جا به جا شدن آن شکایت میکنند و در ادای برخی از حروف مشکل دارند. با وجود تمام این معایب، قیمت ارزان و نحوه نگهداری و مراقبت ساده باعث شده که هنوز هم این روش طرفداران زیادی را در ایران داشته باشد. 

 

images_1665216074.jpg

تفاوت کاشت ایمپلنت دندان با روش های بدون ایمپلنت

یکی از روش‌های رایج برای پر‌کردن جای خالی دندان‌های کشیده شده، کاشت ایمپلنت دندان است‌. در این روش یک پیچ فلزی به عنوان ریشه در استخوان فک قرار داده می‌شود و پس از مدتی که اتصال ریشه فلزی به‌ استخوان فک محکم شد، پروتز یا تاج دندان روی پایه فلزی نصب می‌شود. در این روش دندان کاشته شده درست شبیه دندان‌های طبیعی فرد است. تفاوت های ایمپلنت دندان با روش های بدون ایمپلنت عبارتند از:

  • روش کاشت ایمپلنت دندان به عنوان یک روش دائمی به حساب می آید و دندان‌های فرد درگیر نمی‌شوند و به سرعت به عنوان یک دندان طبیعی در دهان فرد محسوب می‌شود.، اما در روش بریج یا پل ثابت، همواره باید سه تاج دندان فرد درگیر شوند.
  • در بریج دندان استفاده از نخ دندان و مسواک مقداری سخت‌تر از روش ایمپلنت است‌.
  • فلزی که به عنوان ریشه در روش ایمپلنت دندان استفاده می‌شود، از مقاومت بالایی برخوردار است و به سادگی پوسیده نمی‌شود، در حالیکه در روش بریج یا پل ثابت امکان پوسیدگی و شکستگی دندان‌های مجاور بیشتر است.
  • عمر ایمپلنت دائمی و عمر روش بریج ثابت، با رعایت نکات بهداشتی و مسواک زدن، حدود ۲۵ سال خواهد بود‌
  • از لحاظ زیبایی، روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت مانند روش پل ثابت یا بریج باله‌دار، زیبایی بیشتری دارند و از روش ایمپلنت زیباتر هستند.‌

ایمپلنت بهتر است یا روش های بدون جراحی؟

با مقایسه ویژگی‌ها و مزایای ایمپلنت دندان یا روش های جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت، به سادگی می‌توان به این نتیجه رسید که ایمپلنت دندانی از این دو روش کاشت بدون جراحی بهتر است و کارایی بیشتر و البته هزینه بالاتری دارد.‌ ماندگاری و طول عمر دندان‌ها در کاشت ایمپلنت دندان بیشتر است و بیمه آن را پوشش نمی‌دهد‌.‌ برای افزایش طول عمر بریج‌ها یا روکش دندان‌ها، باید برای بهداشت دهان و دندان‌ و خصوصا مسواک زدن اهمیت زیادی قائل شوید. البته برای افرادی که امکان استفاده از روش کاشت ایمپلنت را ندارند، روش‌های بدون جراحی بهترین گزینه به شمار می‌روند.

نتیجه‌گیری

به طور کلی برای جایگزینی دندان از دست رفته میتوان از روش ایمپلنت دندان و روش های بدون ایمپلنت (جراحی) استفاده کرد. هر یک از این روش‌ها برای افراد خاصی کاربرد دارند و به طور قطعی نمی‌توان گفت که چه روشی بهتر است‌، اما به طور کلی ایمپلنت دندان طول عمر و ماندگاری بیشتری دارد. برای استفاده از ایمپلنت دندان و روش های جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت، همواره باید به دنبال بهترین کلینیک دندانپزشکی باشید. کلینیک ایران مهر (https://iranmehrdental.com) یکی از برترین دندانپزشکی های تهران است که خدمات نصب کاشت ایمپلنت دندان و سایر روش های بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید را به صورت ارزان و اقساطی، توسط بهترین متخصصان و با جدیدترین ابزارها و متدها دندان پزشکی انجام میدهد. برای گرفتن وقت ویزیت از کلینیک دندانپزشکی ایرانمهر میتوانید با شماره 44451627-021 تماس گرفته یا حضوری به آدرس زیر مراجعه کنید:

جنت آباد جنوبی، بین همت و چهارباغ، ساختمان بانک دی، پلاک 152، طبقه اول، واحد 2

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ مهر ۰۱ ، ۱۶:۴۳
ziba zibaro